„Atsakydami į nuolatinį padegamųjų balionų leidimą iš Gazos į Izraelį visą dieną, Izraelio gynybos pajėgų naikintuvai ką tik smogė vienam „Hamas“ kariniam kompleksui ir raketų leidimo vietai“, – sakoma izraeliečių kariuomenės pranešime.

„Raketų leidimo vieta buvo arti civilių objektų. Tai dar kartą pabrėžia, kaip „Hamas“ toliau kelia pavojų civiliams palestiniečiams“, – pridūrė kariškiai.

Pranešimų apie aukas kol kas nebuvo.

Izraelio ugniagesiai pranešė, kad padegamieji balionai penktadienį sukėlė keturis gaisrus šalia Gazos Ruožo esančiame Eškolo rajone.

Vėliausiai tokių atakų buvo surengta liepos 25 dieną. Tąsyk izraeliečių aviacija irgi surengė atsakomųjų smūgių Gazos Ruožą kontroliuojančio „Hamas“ taikiniams.

Nuo gegužės 21 dienos, kai paliaubomis buvo sustabdytos 11 dienų trukusios pražūtingos kautynės tarp Izraelio ir „Hamas“, įvykdavo pavienių incidentų, įskaitant virtinę atakų padegamaisiais balionais.

Per tą konfliktą žuvo 260 palestiniečių, kurių dalį sudarė kovotojai, nurodė Gazos Ruožo tarnybos.

Izraelyje nuo palestiniečių leistų raketų ir minosvaidžių sviedinių žuvo 13 žmonių, įskaitant vieną karį, informavo policija ir kariuomenė.

Penktadienį Izraelio pajėgos taip pat surengė virtinę artilerijos smūgių taikiniams Libano teritorijoje, atsakydamos į raketų atakas, surengtas šios šalies sukarinto šiitiško judėjimo „Hizbollah“, kuris yra „Hamas“ sąjungininkas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)