Apie tai pranešė oficiali Generalinės prokuratūros atstovė Marina Gridniova. Pasak jos, surinkti duomenys perduoti Tyrimo komitetui, kuris spręs, ar reikia kelti baudžiamąją bylą.

„Chodorkovskio veiksmai yra ekstremistinio pobūdžio, [...] jis akivaizdžiai ragina visuomenę imtis prievartos ir pakeisti konstitucinės Rusijos Federacijos santvarkos pagrindus“, – pasakė M. Gridniova.

Michailas Chodorkovskis mano, kad revoliucija Rusijoje neišvengiama, o problemos dabartinei vadovybei iškils 2018 metais.

Apie tai buvęs „Jukos“ vadovas trečiadienį pareiškė per žmogaus teisių organizacijos „Atvira Rusija“ surengtą spaudos konferenciją, kuri buvo paskelbta „Youtube“ svetainėje.

„Kadangi šalyje nėra sąžiningų rinkimų instituto ir kitų mechanizmų, padedančių teisėtai pakeisti valdžią, vienintelė išeitis – revoliucija. Revoliucija Rusijoje neišvengiama. Vienintelis klausimas, ką daryti, kad revoliucija būtų kiek įmanoma taikesnė“, – pareiškė M. Chodorkovskis.

„Matau Rusiją kaip teisinę valstybę, su nepriklausomais teismais ir nepriklausomu parlamentu. Rusijai būtina stipri ir savarankiška vyriausybė. Rusijai reikia ir prezidento, kuris po dviejų kadencijų neišsisukinėdamas visiems laikams paliks savo postą“, – pabrėžė M. Chodorkovskis. Kad pasiektų šį tikslą, anot M. Chodorkovskio, šalis privalo išeiti iš izoliacijos ir pakeisti valdžią.

„Rusijos visuomenė turi pripažinti: šalyje įvyko antikonstitucinis perversmas“, – mano jis.

„Revoliucija – labai geras žodis. Ji gali ir turi būti taiki. Mūsų bendras tikslas – siekti taikios revoliucijos“, – pabrėžė M. Chodorkovskis.

Jis prognozuoja, kad dabartinių valdžios rezervų užteks iki 2017 metų. Toliau, jei Vakarai atšauks sankcijas, išaugusio kapitalo užteks dar 2 metams. O jei sankcijos nebus atšauktos, problemos prasidės jau 2018 metais.

„Rusijos opozicijai, be abejo, reikės susivienyti, kad nugalėtų, bet vien šios priemonės neužteks, kaip jos neužteko opozicijai Venesueloje, kol nepasitraukė diktatorius“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (720)