Pasak prezidento, tyrime dalyvaus tarptautiniai ekspertai.

„Bus atliktas nuodugnus tyrimas... tiesai išaiškinti“, – per savo kasdienę spaudos konferenciją sakė A. M. Lopezas Obradoras.

„Pagal tai bus nustatyta atsakomybė“, – pridūrė jis.

Prezidentas – kairiojo sparno populistas – sakė, kad tyrimą vykdys federalinė ir Meksiko miesto prokuratūros.

„Negalime spėlioti, juo labiau kaltinti galimų kaltininkų neturėdami įrodymų. Netrukus bus atliktas tyrimas“, – pabrėžė jis.

Pirmadienį vakare Meksikos sostinėje įgriuvus geležinkelio estakadai, kai per ją važiavo traukinys, žuvo mažiausiai 23 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti. Ši metropoliteno linija buvo pastatyta tuo metu, kai užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas, artimas prezidento sąjungininkas, 2006–2012 metais dirbo sostinės mero poste.

M. Ebrardas toje pačioje spaudos konferencijoje sakė, kad „visiems tai labai liūdna diena“ ir kad jis taip pat jaučia pyktį ir skausmą dėl tragedijos.

„Aš savo ruožtu visiškai atsidaviau pareigūnų žinion“, – sakė jis.

„Suprantu, kad yra daug politinio pobūdžio motyvų“, – pridūrė M. Ebrardas, laikomas vienu iš galimų valdančiosios partijos kandidatų 2024 metų prezidento rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)