Tačiau kelionių organizatoriai teigė, kad paklausa labai menka dėl didelių bilietų kainų ir tebegaliojančių apribojimų keliautojams iš Didžiosios Britanijos, Kinijos bei kitų šalių.

Tadž Mahalo mauzoliejumi, rūmais dykumose ir tigrų rezervatais garsėjanti šalis uždraudė lankytis visiems užsienio turistams 2020 metų kovą, kai įsisiūbavo pandemija.

Užsikrėtimų COVID-19 pikas Indijoje buvo šių metų pradžioje, tačiau po to registruotų atvejų skaičius smarkiai sumažėjo, o vyriausybė, spaudžiama turizmo industrijos, kuri yra svarbus ekonomikos ramstis, praėjusį mėnesį paskelbė apie apribojimų švelninimus.

Nuo spalio 15 dienos buvo išduodamos turistinės vizos visiškai paskiepytiems užsieniečiams, atvykstantiems užsakomaisiais skrydžiais iš šalių, kuriose galioja dvišaliai susitarimai.

Pirmadienį į šį sąrašą įtraukti ir kiti skrydžiai.

Lankytojai iš patvirtintų šalių gali gauti turistinę vizą internetu ir jiems tereikia 14 dienų po atvykimo stebėti savo sveikatą.

Tačiau atvykstantiems iš Didžiosios Britanijos, ES, Kinijos, Brazilijos, Pietų Afrikos Respublikos ir kitų šalių taikomos papildomos priemonės, įskaitant COVID-19 testus atvykus.

Skelbiama, kad pirmoji pusė milijono vizų yra nemokamos.

Indijos kelionių organizatorių asociacijos prezidentas Rajeevas Mehra teigė, kad tikimasi, jog artimiausiais mėnesiais atvykstančių turistų skaičius pasieks tik apie 5 proc. iki pandemijos buvusio lygio.

„Gauname užklausų (iš potencialių turistų) ir pateikiame jiems kainas, tačiau pamatę, kokie brangūs lėktuvų bilietai, jie sako, kad bandys atvykti kada nors vėliau, – AFP sakė R. Mehra. – Jei padėtis pasaulyje išliks stabili, 2022 metų spalio mėnesį, prasidėjus sezonui, tikimės visiško užimtumo.“

Pirmasis užsakomasis skrydis iš Didžiosios Britanijos į Goa, populiarią turistinę vietovę pietų Indijoje, įvyks gruodžio 13 dieną, spalio pabaigoje pranešė laikraštis „Times of India“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)