„Neaiškumai, keliami omikron varianto, ir susijusios kelionių priemonės bei suvaržymai“ privertė atidėti fizinius susitikimus, sakoma pranešime.

Iš pradžių planuota, kad suvažiavimas Ženevoje vyks sausio 18–22 dienomis, bet dabar jis gali būti perkeltas į kovo mėnesį.

Ketvirtadienį Šveicarijos sveikatos apsaugos tarnybos pranešė, kad apie 2 tūkst. žmonių, tarp jų 1,6 tūkst. vaikų, turėjo izoliuotis aptikus du užsikrėtimo omikron atmainos koronavirusu Ženevos tarptautinės mokyklos viename iš kompleksų.

Pirmasis COP15 susitikimas vyko spalį Kinijos pietvakarių mieste Kunminge, bet dėl COVID-19 pandemijos daugelis joje dalyvavo virtualiai.

Tąsyk buvo priimta deklaracija, kurioje pripažįstama biologinės įvairovės svarba žmonių sveikatai, kviečiama sustiprinti rūšių apsaugos įstatymus ir pagerinti dalijimąsi genetiniais ištekliais.

Po konferencijos Ženevoje delegacijos turėjo balandžio pabaigoje vėl susitikti Kunminge trečiam ir paskutiniam derybų ratui, kad parengtų išsamesnius aplinkosaugos uždavinius ateinančiam dešimtmečiui.

Viena iš konferencijos organizatorių, JT Biologinės įvairovės konvencijos vykdomoji sekretorė Elizabeth Maruma Mrema išreiškė viltį, kad renginys įvyks tinkamesniu laiku.

„Esu tikra, kad tinkamu laiku... kai vėl bus saugu asmeniškai susitikti, surengsime šiuos susitikimus ir tęsime savo kelionę į Kunmingą bei sekmingai priimsime pasaulinę biologinės įvairovės programą laikotarpiui po 2020 metų“, – sakė ji.

COP15 diskusijos dėl biologinės įvairovės vyksta atskirai nuo didesnio dėmesio sulaukusios klimato kaitos klausimams skirtos konferencijos COP26, lapkritį vykusios Škotijos mieste Glazge.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją