D. Trumpui tai yra antroji pergalė po sėkmės pirminiuose rinkimuose Naujajame Hempšyre.

Demokratų pirminius rinkimus Nevadoje laimėjo buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton. Suskaičiavus rezultatus 88 proc. apylinkių, ji gavo 52,6 proc. balsų, o pagrindinis jos priešininkas Bernie Sandersas - 47,3 proc.

Buvusi JAV pirmoji dama šiam savo konkurentui Naujajame Hempšyre prieš tai pralaimėjo didele persvara. „Gali būti, kad kai kurie abejojo mumis, tačiau mes niekuomet neabejojome savimi", - dabar sakė H. Clinton, pridurdama, kad JAV gyventojai „trokšta tikrų sprendimų".

Respublikonas Jebas Bushas traukiasi iš kovos dėl JAV prezidento posto. Po akivaizdaus savo pralaimėjimo partijos kandidato rinkimuose Pietų Karolinoje buvęs Floridos gubernatorius pareiškė, kad tai buvo sunki kova. Tačiau rinkėjai Pietų Karolinoje, Naujajame Hempšyre ir Ajovoje esą pareiškė savo nuomonę. „Aš gerbiu jų sprendimą", - pabrėžė J. Bushas Visose trijose valstijose jis pasirodė netikėtai silpnai, praneša agentūra AFP.

Dž. Bušas, kuris yra buvusio JAV prezidento George'o Busho sūnus ir buvusio prezidento George'o W. Busho brolis, pradžioje buvo laikomas Respublikonų partijos favoritu. G. Bushas sėkmingai rinko lėšas savo rinkimų kampanijai, tačiau šio pranašumo nepajėgė paversti balsais. Šeštadienį Pietų Karolinoje vykusiuose rinkimuose jis liko tik ketvirtas.