Tankų pristatymas yra reikšmingas Lenkijai stiprinant savo ginkluotąsias pajėgas. „Vyksta pasirengimas perkelti pirmuosius iš 116 tankų „Abrams“, užsakytų Lenkijos armijai“, – trečiadienį tviteryje parašė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Sandoris įsigyti tankų „M1A1 Abrams“ buvo pasirašytas sausio pradžioje, jo vertė - 1,4 mlrd. JAV dolerių. Iš jų maždaug 200 mln. dolerių padengs JAV, tai bus JAV karinė pagalba Lenkijai. Sutartis numato pristatyti 12 techninės pagalbos mašinų, aštuonis mobiliuosius tiltus, šešias vadovavimo ir 26 techninės priežiūros „Humvee“ tipo transporto priemones. Sutartis apima ir mokymą bei logistinę paramą.

Tankus, anksčiau naudotus JAV jūrų pėstininkų korpuso, ir kitas transporto priemones numatoma pristatyti 2023 ir 2024 metais. Jie bus pristatyti anksčiau nei Lenkija gaus naujausios „Abrams“ versijos tankus M1A2 SEPv3. Lenkija anksčiau įsigijo iš JAV 250 šių tankų pagal 4,75 mlrd. JAV dolerių sandorį, juos planuojama pristatyti 2024 m. pabaigoje.

Praėjusiais metais pagal atskirą susitarimą JAV kariuomenė nugabeno į Lenkiją 28 tankus „Abrams M1A2 SEPv2“ ir atsiuntė instruktorius lenkų įguloms apmokyti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją