Sausio 27 dieną vykusio pokalbio su Meksikos prezidentu Enrique Pena Nieto metu D. Trumpas jį ragino viešai nebekartoti, kad nemokės už sieną, kurią D. Trumpas nori pastatyti šių šalių pasienyje.

JAV prezidentas kritikavo E. Pena Nieto, kad šis viešai smerkė tokios sienos statybas, ir jam esą pasakė: „Negalite to sakyti žiniasklaidai“.

D. Trumpas savo rinkimų kampaniją pradėjo pažadu pastatyti sieną, kuri atskirtų pietinę Jungtinių Valstijų dalį nuo Meksikos, ir žadėjo priversti savo kaimynę už ją susimokėti.

Tuo pat metu paviešinta pirmojo pokalbio su Australijos ministru pirmininku Malcolmu Turnbullu stenograma parodė, kad ir šis pokalbis buvęs įtemptas.

D. Trumpas M. Turnbullui pareiškė, kad susitarimas, kuriuo JAV įsipareigojo iš Australijos perimti dalį jos pabėgėlių naštos, yra „juokingas“, „supuvęs“ ir „kvailas“. JAV prezidentas tvirtino, kad Baracko Obamos administracijos sudarytas sandoris su Australija visuomenės akyse jį paverstų „visišku kvailiu“, nes jis jau buvo pažadėjęs į JAV nebepriimti perkeliamų pabėgėlių.

D. Trumpas pokalbį su Australijos premjeru užbaigė netrukus po to, kai pareiškė, kad skambutis M. Turnbullui buvo pats nemaloniausias per visą dieną.