Londono ir Maskvos santykiai dėl nuomonių išsiskyrimo Ukrainos ir Sirijos konfliktų klausimais pastaruoju metu itin įtempti. Lyg to dar būtų maža, kaip rašo newsweek.com, britai skundžiasi padažnėjusiais ilgojo nuotolio rusų bombonešių vykdomais skrydžiais šalia JK oro erdvės.

Kalbėdama Kinijos Hangdžou mieste Didžiojo dvidešimtuko (G20) užkulisiuose vykusio susitikimo su V. Putinu pradžioje Th. May išreiškė viltį dėl atviro dialogo su Rusija nepaisant rimtų šių dviejų šalių nuomonių išsiskyrimų.

„Nors ir pripažįstu, kad tarp mūsų yra nesutarimų, egzistuoja kompleksinės ir rimtos nerimą keliančios sritys ir probleminiai klausimai, kuriuos svarbu aptarti. Tikiuosi, kad mums pavyks palaikyti nuoširdžius ir atvirus santykius bei dialogą“, - pareiškė Th. May.

Theresa May ir Vladimiras Putinas

V. Putinas komentuodamas britų sprendimą pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES) Th. May sakė, kad visi supranta iššūkių, su kuriais susiduria ji ir jos komanda, rimtumą, palinkėjo jai sėkmės ir išreiškė viltį, kad jiems pavyks juos siejančius dvišalius ryšius perkelti į aukštesnį nei šiandienos lygmenį.

Kaip po šio susitikimo teigė Rusijos ekonomikos ministras Aleksejus Uliukajevas, JK ir Rusijos lyderių diskusijoje aptarti terorizmo, Sirijos, saugumo ir narkotikų prekybos klausimai. „Jie ieškojo bendros kalbos dėl būdų dialogui palaikyti“, - teigė A. Uliukajevas.

Kaip teigta Kremliaus pranešime, praėjusį mėnesį vykusio telefoninio pokalbio metu V. Putinas ir Th. May susitarė dėl susitikimo, skirto prastiems santykiams gerinti, ir išreiškė nepasitenkinimą dėl šių dviejų valstybių santykių būklės.