Šią žinią išplatino vietos laikraštis „The Straits Times“.

31-ų metų moteris, vardu Celine Ng-Chan, buvo viena iš nedaugelio singapūriečių, užsikrėtusių koronavirusu tada, kai laukėsi. COVID-19 jai buvo diagnozuota dešimtą nėštumo savaitę.

Lapkričio 7 d. moteriai gimė sūnus. Aldrinu pavadinto kūdikio kraujyje aptikta būtent su šiuo virusu kovojančių antikūnų.

Motina tapusi moteris tvirtina, kad, anot pediatro, jos organizme SARS-CoV-2 neutralizuojančių antikūnų nebeliko. Medikai mano, kad antikūnai buvo perduoti naujagimiui, todėl jis veikiausiai turi imunitetą koronavirusinei infekcijai.

Remiantis laikraštyje „The Straits Times“ skelbiama informacija, Singapūre gimęs mažylis yra pirmas oficialiai užregistruotas vaikas, kurį pagimdė COVID-19 persirgusi moteris ir kurio organizme iš karto po gimimo buvo aptikta koronavirusą neutralizuojančių antikūnų.

Vis dėlto leidinyje užsimenama ir apie dar vieną moterį, Natashą Ling, koronavirusu užsikrėtusią 36-ą nėštumo savaitę. Gali būti, kad būtent jai balandžio mėnesį gimęs kūdikis buvo pirmasis Singapūre antikūnų turintis naujagimis.

Apie COVID-19 sukėlėjus neutralizuojančius antikūnus naujagimių organizme dar kovo mėnesį kalbėjo Kinijos medikai. Jie stebėjo šešias lengvos formos koronavirusine infekcija sirgusias nėščiąsias. Jų pagimdyti naujagimiai, kaip parodė tyrimai, nesirgo šia liga, o jų organizme buvo aptikta antikūnų.

Minėtina, kad trijų vaikų kraujyje antikūnų lygis buvo netgi pakilęs.