Kaip pranešė portalas „Dryad Global“, kuris specializuojasi saugumo jūroje klausimais, užpuolimas buvo surengtas prie Prinsipės salos (San Tomės ir Prinsipės Demokratinė Respublika).

Tanklaivis skystosioms cheminėms medžiagoms gabenti plaukė iš Dualos (Kamerūnas) į Lomę (Togas). Incidentas įvyko už maždaug 260 kilometrų į pietvakarius nuo Nigerijos krantų.

Piratai jau trečią kartą per dvi pastarąsias savaites užpuola šį laivą, plaukiantį su Maltos vėliava. Gruodžio 6 d. buvo pranešta, kad „New Ranger“ buvo užpultas už 50 jūrmylių į pietvakarius nuo Nigerijos Agbamio naftos terminalo. Diena anksčiau piratai buvo išsilaipinę šiame tanklaivyje už 220 jūrmylių į pietus nuo Lagoso uosto. Įgula tada pastebėjo artėjant nežinomą katerį ir pasislėpė specialioje patalpoje. Po kelių valandų piratai paliko laivą. Tanklaivis priklauso kompanijai, kurios būstinė yra Atėnuose.

Pastaraisiais metais Gvinėjos įlanka, nusidriekusi nuo Liberijos iki Kamerūno, dėl piratavimo grėsmės virto viena pavojingiausių laivybai vietų pasaulyje. Vien šįmet piratai šioje Pasaulio vandenyno dalyje iš laivų pagrobė daugiau kaip 130 žmonių.