O jeigu pilis, kurioje lankaisi, turi kokią bjaurią istoriją iš praeities, laikų, kada žmonės kentė tokį skausmą, kokio šiuolaikiniai nė įsivaizduoti negali? O jeigu jau ne vienas žmogus matė vieną ir tą pačią šmėklą? Skaitykite toliau ir spręskite patys.

1. Kraigderoko pilis (Kanada)

Pastatyta 1890, Kraigderoko pilis tebėra namai Džoanai Dansmar, vis pasirodančiai lankytojų nuotraukose.

Žmonės taip pat girdėjo šnabždesius bei užuodė degančių žvakių kvapą.

2. Huniadų pilis (Rumunija)

Šioje gotikinėje pilyje, stūksančioje Transilvanijoje, vaiduokliai vaikštinėja laisvai ir pasirodo nuotraukose. Yra pasakojimas, kad sykį sargyba liko pilyje nakčiai, o ryte išlindo sudraskyti, sumušti ir persigandę – visą naktį kentę kažkokio pagiežingo vaiduoklio įtūžį.

3. Šamboro pilis (Prancūzija)

Įspūdingoji Šamboro pilis Prancūzijos - Prūsijos karo metais pasitarnavo kaip ligoninė. Tai buvo daugybės kareivių paskutinė stotelė prieš kelionę anapus. Nors ne visų – kai kurie iki dabar vaikštinėja koridoriais ir gąsdina gyvuosius.

4. Berio Pomerojaus pilis (Anglija)

Tiudorų laikų pilis, kalinanti ne vieną šmėklą. Sakoma, jog ledi Eleonora pavydėjusi savo seseriai Margaritai Pomeroj jaunystės ir grožio, ir užrakinusi ją rūsyje, o raktą išmetusi.

Pasak liudininkų, nuo visiškai baltos Margaritos pamėklės sklinda pyktis ir baisi širdgėla. Taip pat sklinda kalbos apie Mėlynąją ledi, viliojančią praeivius į bokštą, kad tie nukristų. Sakoma, jog ji gedi savo nužudyto kūdikio, kurio tėvas buvo jos pačios tėvas.

5. Delhusi pilis (Škotija)

Prieš 800 metų ledi Katerina pamilo arklininką. Būdama 16 buvo išaiškinta. Nors jos kūnas mirė nuo alkio uždarytas pilies bokšte, siela neranda ramybės iki dabar. Nuo 1972-ųjų, pilies virtimo viešbučiu metu, žmonės daugybę kartų matė paslaptingą jaunos moters siluetą.

Pilis patraukli vestuvininkams ir medaus kopinėtojams, ir mįslingoji dama kartkartėm pasirodo fotografijose.

6. Larnako pilis (Naujoji Zelandija)

Tikrąja to žodžio prasme priešingame pasaulio krašte nuo Lietuvos, stūkso pilis. Pastatyta tarp 1871 ir 1887 metų, Larnako pilis yra vienintelė pilis visoje Naujojoje Zelandijoje (jei neskaičiuosime Kargilių pilies griuvėsių). Koks netikėtumas, jog joje vaidenasi!

Pilies savininko, garsaus entreprenerio ir politiko Viljamo Larnako, dukra Keitė mirė būdama jauna nuo vidurių šiltinės, tačiau dar ir dabar sukasi po pokylių salę. Pirmoji Viljamo žmona Eliza taip pat tebevaikštinėja po pilį. O štai patį šeimininką greičiau jau sutiksi Naujosios Zelandijos parlamente, mat ten jis nusižudė.

Šiuo metu į pilį galima užeiti su ekskursija arba išsinuomoti kambarį. Lankytojai teigė matę dvasias, jautę buvę paliesti ir pastumti.

7. Rešliaus pilis (Lenkija)

Kaimyninėje Lenkijoje stūkso įspūdinga Rešliaus pilis. Joje įsikūręs viešbutis, tačiau ginčytinas klausimas, ar pavyks ramiai pailsėti – 1807 metais policija pričiupo moterį, vardu Barbara Zdunk, ir apkaltino padegimu, ir ne bet kokiu, o naudojant magiją.

Kažin, ar tai ji supleškino medinius kaimo pastatus, greičiau jau atrodė įtartina, kadangi būdama 38 metų draugavo su 19-mečiu. Moteris buvo uždaryta į Rešliaus pilies požemį laukti nuosprendžio. Per trejus metus ji gerokai prisikentėjo, buvo daugybę kartų išprievartauta. Pagimdė du vaikus, kurių likimas nežinomas. Galiausiai Barbara buvo sudeginta.

Manoma, jog jos bei dviejų palikuonių dvasios tebesivaidena pilyje ir skleidžia kvepalų kvapą, judina daiktus, darinėja duris ir liečia gyvuosius bei, užvis šiurpiausia, siaubingai klykia iš požemio, kuriame kažkada buvo kalinti.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.