Miesto valdžia ginasi, kad tokį sprendimą teko priimti laikinai dėl karantino uždarius maždaug 500 gyventojų turinčią prieglaudą, skelbia cbsnews.com.

Klarko apygardos ir Las Vegaso miesto pareigūnai savaitgalį išplatino bendrą pranešimą, kuriame teigia buvę priversti uždaryti „Catholic Charities“ prieglaudą, nes vienam iš jos gyventojų buvo diagnozuotas naujasis koronavirusas. Pareigūnai sako, kad improvizuotą erdvę pernakvoti jie įrengė „Cashman Center“ automobilių stovėjimo aikštelėje.

Šeštadienį darytose nuotraukose dar buvo matyti, jog automobilių stovėjimo aikštelėje patiestas kilimas, tačiau pirmadienio nuotraukose matomas tik plikas betonas ir atokiau vienas nuo kito miegantys benamiai. Las Vegaso miesto tarybos atstovas „CBS News“ sakė, kad paklotas buvo, tačiau „nebuvo įmanoma užtikrinti reikiamos jo dezinfekcijos“.

„Negalime visų aprūpinti kilimėliais. Stengiamės, bet atėjo sunkūs laikai. Ir toliau bandysime tiems žmonėms užtikrinti laikiną prieglobstį, tačiau turime laikytis ir socialinio atstumo taisyklių“, – tvirtina atstovas.


„Catholic Charities“ duris vėl atvers šią savaitę. Miesto valdžia rezervuoja erdvių „Cashman Center“ viduje, nes prognozuoja, jog artimiausiu metu įstaiga gali būti perpildyta.

Buvęs Demokratų kandidatas į prezidentus Julianas Castro tokį sprendimą kritikuoja, akcentuodamas, kad kai šiuo metu dėl karantino neveikia nemaža dalis Las Vegaso viešbučių, kuriuose būtų galima laikinai apgyvendinti benamius, tokios priemonės yra nepateisinamos.

„Pirmiausiai šiais metais benamystę Las Vegaso valdžia priskyrė nusikaltimui, o dabar tuos nelaimingus žmones guldo tiesiog ant betono. Šiuo metu Las Vegase yra per 150 tūkst. nenaudojamų viešbučių kambarių. Kodėl gi jais nepasinaudojus? Ir skirsite lėšų nuolatinei tokių žmonių gyvenamajai vietai!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė politikas.

Nevados benamių aljansas – pelno nesiekianti organizacija, ieškanti sprendimų, kaip pagerinti benamių gyvenimo sąlygas Pietų Nevadoje, taip pat negaili kritikos tokiam sprendimui.
Prie nuotraukos iš įvykio vietos organizacijos atstovai socialinėje žiniasklaidoje parašė: „Mums tikrai vertėtų labiau pasistengti“.

„Nevada, vienos iš turtingiausių pasaulio šalių valstija, ant automobilių stovėjimo aikštelės betono baltais dažais nupiešė socialinio atstumo orientyrus ir suguldė ten žmones. Jūs tikriausiai juokaujate“, – tviteryje parašė vienas pasipiktinęs pilietis.

Reaguojamas į kritiką, Las Vegaso valdžios atstovas žurnalistus patikino, kad „Las Vegaso miestas, Klarko apygarda ir mūsų partneriai dirba išvien, kad benamiams užtikrintų saugią nakvynę paisant socialinio atstumo reikalavimų“.

Koronaviruso pandemijos aukų skaičius Jungtinėse Valstijose ankstų trečiadienį viršijo 4 000, rodo Johnso Hopkinso universiteto renkami duomenys.

Šiuo metu JAV mirčių nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 skaičius siekia 4 076, o šeštadienio vakarą aukų buvo 2 010.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį įspėjo amerikiečius, kad laukia dvi „labai skausmingos“ savaitės, šaliai grumiantis su koronaviruso epidemija.

„Tai bus dvi labai skausmingos, labai labai skausmingos savaitės“, – sakė jis per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose.

D. Trumpas šią pandemiją pavadino „maru“.

„Noriu, kad kiekvienas amerikietis būtų pasirengęs priešakyje laukiančioms sunkioms dienoms“, – sakė jis.