Keli šimtai ugniagesių padedami vandenį pilančių orlaivių kovojo su ugnimi sudėtingomis sąlygomis, tvyrant aukštai oro temperatūrai ir pučiant stipriam vėjui.

„Tūkstančiai žmonių buvo evakuoti atsargumo sumetimais, tačiau aukų nėra. Maždaug 750 ugniagesių kovoja su gaisru, kuris tebėra labai nuožmus“, – naujienų agentūrai AFP sakė ugniagesių atstovė Delphine Vienco.

Sparčiai plintantis gaisras, kuris pirmadienį kilo maždaug už 100 km nuo Viduržemio jūros pakrantėje įsikūrusio Tulono, antradienio rytą jau buvo apėmęs daugiau nei 3 500 hektarų miško ir krūmynų, nurodo Prancūzijos priešgaisrinės apsaugos departamentas.

„Tai yra [gaisrų] apimta teritorija, tačiau dar anksti vertinti išdegusį plotą“, – sakė D. Vienco.

„Sudėtinga kova“

Pasak ugniagesių atstovės, evakuacija daugiausia vyko aplink Sen Tropezą ir La Molio bei Grimo gyvenvietes.

„Gaisras didžiulis ir plinta keturių kilometrų per valandą greičiu, tai labai sudėtinga kova“, – sakė D. Vienco.

„Naktį mums pavyko užkirsti kelią gaisrui pasiekti La Gard Frenė“ – apie 20 km nuo Sen Tropezo nutolusį kaimą, pridūrė atstovė.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas ketina aplankyti gaisro apimtas vietoves vėliau antradienį.

Varo prefektūra patvirtino, kad kelios stovyklavietės buvo evakuotos, ir paprašė žmonių neužkimšti kelių palei Sen Tropezo įlanką, kad avarinės tarnybos galėtų patekti į šią vietovę.

Evakuotieji buvo perkelti į savivaldybės pastatus regione.

Prancūzija tėra viena iš kelių Viduržemio jūros regiono valstybių, šį sezoną besigrumiančių su karščio bangomis ir didžiuliais gamtiniais gaisrais, dėl kurių pareigūnai kaltina klimato kaitą.

Tarp šių valstybių yra Graikija, Turkija, Ispanija, Portugalija, Italija, Alžyras ir Marokas.

Sausra ir karščiai šią vasarą taip pat kursto gaisrus JAV vakaruose ir Rusijos Sibiro šiaurėje. Be to, Izraelis pirmadienį kreipėsi į savo tarptautinius sąjungininkus prašydamas pagalbos kovojant su gamtiniais gaisrais šalia Jeruzalės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)