Nelaimė įvyko Sindo provincijos šiaurinėje dalyje, šalia Daharkio miesto. Kažkiek žmonių tebėra įstrigę sumaitotuose vagonuose, nurodė geležinkelių atstovas ir pridūrė, kad gelbėtojai skubiai iškvietė specialią techniką įstrigusiems žmonėms išvaduoti.

„Tai atoki vieta, todėl susiduriame su tam tikrais sunkumais, vykdydami gelbėjimo darbus“, – sakė geležinkelių atstovas.

Anot jo, per nelaimę buvo sumaitoti mažiausiai šeši vagonai.

Kaip pranešė Sindo provincijos Gotkio rajono, kur įvyko nelaimė, policininkas Usmanas Abdullah, „Millat Express“ traukinys nulėkė nuo bėgių, o netrukus į jį įsirėžė „Sir Syed Express“ traukinys.

Pareigūnas sakė, kad kaimo gyventojai, gelbėtojai ir policija gabena žuvusiuosius ir sužeistuosius į artimiausias ligonines.

Pakistano geležinkelių atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad iš Karačio į Sargodą važiavęs traukinys nulėkė nuo bėgių ir atsidūrė priešinga kryptimi iš Ravalpindžio vykusio traukinio kelyje.

„Keli žmonės žuvo, daug kitų įstrigę viduje“, – sakė tas pareigūnas.

Pasak Daharkio vyresniojo policijos pareigūno Umaro Tufailo, žuvusiųjų skaičius siekia 30.

Kol kas neaišku, dėl kokių priežasčių vienas traukinys nulėkė nuo bėgių ir kodėl įvyko susidūrimas.

Televizijos parodytoje telefonu nufilmuotoje medžiagoje iš įvykio vietos buvo matyti nuolaužos ir keli ant šono parvirtę žali traukinio vagonai.

Nelaimė įvyko atokioje Sindo provincijos vietovėje, ant paaukštintos bėgių kelio atkarpos, kurią supa dirbamos žemės laukai.

Ministras pirmininkas Imranas Khanas pareiškė buvęs sukrėstas nelaimės ir pažadėjo, kad ji bus nuodugniai ištirta.

„Nurodau atlikti išsamų tyrimą dėl geležinkelių saugos“, – rašoma oficialioje premjero „Twitter“ paskyroje.

Generolas leitenantas Akhtaras Nawazas Satti, vadovaujantis nacionalinei nelaimių valdymo administracijai, privačiai televizijai ARY sakė, kad Pakistano armija ir sukarintų pajėgų nariai iš netoliese esančių bazių jau pasiekė nelaimės vietą ir padeda vykdyti gelbėjimo operaciją.

Traukinių avarijų Pakistane įvyksta gana dažnai, daugiausia dėl saugos standartų nesilaikymo, prastai prižiūrimos ir senstančios geležinkelių sistemos bei mašinistų aplaidumo.

2019-ųjų spalį mažiausiai 75 žmonės žuvo kilus gaisrui iš Karačio į Ravalpindį važiavusiame keleiviniame traukinyje.

2016-aisiais Karačyje susidūrus dviem traukiniams, gabenusiems šimtus keleivių, žuvo 21 žmogus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją