„Narių vardu norėčiau nuoširdžiai atsiprašyti žmonių“, – sakė Jėzaus Naujojo Dangaus ir Žemės Bažnyčios (Shincheonji) vadovas Lee Man-hee, kalbėjęs lūžtančiu balsu.

88 metų vyras du kartus atsiklaupė prieš žurnalistus Gapjonge, prispausdamas kaktą prie grindų.

„Nors tai nebuvo padaryta tyčia, daug žmonių buvo užkrėsti“, – sakė jis.

„Dėjome visas įmanomas pastangas, bet nesugebėjome viskam užkirsti kelio. Prašau žmonių atleidimo“, - kalbėjo Lee Man-hee.

„Esu labai dėkingas vyriausybei už jos pastangas. Prašau ir vyriausybės atleidimo“, - teigė jis.

Lee Man-hee gerbėjai laiko jį „Pažadėtuoju pastoriumi“, kuris Paskutinio teismo dieną turėtų kartu su savimi palydėti į dangų 144 tūkst. žmonių. Jo vadovaujama organizacija daugelio laikoma kultu.

Vasario 10 dieną viena 61 metų šios sektos narė pradėjo karščiuoti, tačiau sudalyvavo mažiausiai ketveriose pamaldose Tegu – Pietų Korėjos ketvirtame pagal dydį mieste, turinčiame 2,5 mln. gyventojų ir atsidūrusiame infekcijos protrūkio epicentre. Vėliau moteriai buvo diagnozuotas koronavirusas.

Prognozuojama, kad Pietų Korėjoje užsikrėtimo atvejų daugės, medikams tikrinant daugiau nei 260 tūkst. žmonių, siejamų su minėtos sektos veikla.

Tuo metu Seulo miesto vyriausybė paprašė prokurorų pareikšti Lee Man-hee ir dar 11 kitų sektų lyderiams kaltinimus dėl tokių nusikaltimų kaip nužudymas ir nebendradarbiavimas su valdžios institucijomis, mėginančiomis suvaldyti mirtinai pavojingo užkrato plitimą.

Lee Man-hee tvirtino, kad jo organizacija „aktyviai bendradarbiauja su vyriausybe“.

„Padarysime viską, ką tik galime, ir negailėsime nei žmogiškos, nei materialinės paramos“, – pridūrė jis, kelis kartus sustodamas, kad nusišluostytų ašaras nuo akių, netoliese susirinkusiems protestuotojams jį įžeidinėjant.