„Prezidentas J. Bkidenas laukia susitikimo su prezidentu Moon Jae-inu, kad dar labiau sustiprintų mūsų aljansą ir išplėstų glaudų bendradarbiavimą“, – teigė Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki.

„Moon Jae-ino vizitas atspindės Jungtinių Valstijų ir Korėjos Respublikos geležinį aljansą bei plačius ir gilius mūsų vyriausybių, gyventojų ir ekonomikų ryšius“, – sakė ji.

Pietų Korėjos prezidentas bus jau antrasis lyderis, Vašingtone susitikęs su J. Bidenu nuo jo kadencijos pradžios sausį. Pirmasis anksčiau balandį buvo Japonijos premjeras Yoshihide Suga.

Šie susitikimai atspindi Azijos šalims J. Bideno teikiamą prioritetą, administracijai susitelkus ties konkurencija su Kinija.

Kovą Seule apsilankė JAV valstybės ir gynybos sekretoriai Antony Blinkenas ir Lloydas Austinas, kad patvirtintų apie šalių bendras pastangas suvaldyti augančias Šiaurės Korėjos ir Kinijos ambicijas.

Interviu „The New York Times“ Moon Jae-inas neseniai paragino J. Bideną atnaujinti derybas su Pchenjanu dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)