Abi šalys derėjosi dėl tokio viršūnių susitikimo per olimpines žaidynes, siekdamos pagerinti santykius, kurie dėl istorinių ginčų šiuo metu yra blogiausi per daugelį metų.

Apie sprendimą paskelbta Seului savaitgalį iškvietus Japonijos ambasadorių dėl vieno japonų aukšto rango diplomato komentarų apie Moon Jae-iną. Diplomatas, kaip pranešama, sakė, kad prezidentas „masturbuojasi“, turėdamas omenyje jo troškimą susitikti su Y. Suga.

Japonijos ambasadorius papeikė savo pavaduotoją Hirohisą Somą už „itin nederamus“ komentarus, bet Pietų Korėjos prezidentūros pareigūnas pirmadienį pareiškė, kad minimas replikas „sunku toleruoti“.

Nors Seulas ir Tokijas surengė „prasmingas diskusijas“ istorijos klausimais, pažanga „dar nėra pakankama“, sakoma prezidentūros pareiškime.

Ir Seulas, ir Tokijas yra svarbūs JAV sąjungininkai, svarbios demokratijos ir rinkos ekonomikos, bet jų santykiai yra įtempti tęsiantis ginčams dėl kompensacijų už Japonijos XX amžiaus pradžioje vykdytą kolonijinį valdymą Korėjos pusiasalyje.

Pietų Korėjos delegacijai Tokijo olimpiadoje vadovaus sporto ir kultūros ministras Hwang Hee.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)