Jungtinis štabų vadų komitetas nurodė, kad vyriausybės agentūros pradės bendrą tyrimą, kad išsiaiškintų, kodėl ir kaip šis asmuo perbėgo į Pietų Korėjos teritoriją.

Anksčiau trečiadienį kariškiai pranešė, kad Pietų Korėjos žvalgybos įranga užfiksavo nežinomą asmenį DMZ rytinėje dalyje ir pradėjo paieškų operaciją. Po kelių valandų buvo paskelbta, kad tas vyras buvo „saugiai“ sulaikytas.

Per pastaruosius du dešimtmečius iš Šiaurės Korėjos į pietinę kaimynę yra pabėgę daugiau kaip 30 tūkst. žmonių. Dauguma jų sugebėdavo tai padaryti patekę į Kiniją, bet saujelė šiaurės korėjiečių yra kirtę sausumos sieną. Tvyrant didžiausiai Šaltojo karo įtampai abi Korėjos neretai siųsdavo į viena kitos teritoriją savo agentus, bet pastaraisiais metais pranešimų apie tokius incidentus nebūdavo.

Pietų Korėjos žiniasklaida pranešė, kad kariuomenė trečiadienį padidino parengtį galimiems mėginimams prasiskverbti per sieną DMZ rytiniame sektoriuje, bet Gynybos ministerija sakė negalinti patvirtinti šio pranešimo.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida informacijos apie galimą sienos kirtimą kol kas nekomentavo. Pietų Korėja nurodė neužfiksavusi jokios neįprastos Šiaurės Korėjos kariuomenės veiklos.

Abi Korėjos pusiasalio valstybes nuo 1950–1953 metų karo skiria 248 km ilgio siena, kuri yra viena budriausiai saugomų pasaulyje.