Betono gabalai nuo sugriuvusio pastato pietiniame Gvangdžu mieste užkrito ant 17 žmonių vežusio autobuso, jam sustojus gretimoje gatvėje, pranešė Nacionalinė priešgaisrinė agentūra.

Į vietą atvykę avarinių tarnybų darbuotojai ištraukė iš autobuso sunkiai sužeistus aštuonis žmones, o taip pat rado devynis žuvusiuosius, sakoma agentūros pranešime.

Ugniagesių tarnybos pareigūnas Kim Seok-sunas per televizijos transliuotą spaudos konferenciją sakė, kad prieš pastatui sugriūnant visi darbininkai iš jo buvo evakuoti. Pasak jo, kai kurie darbininkai papasakojo tyrėjams, kad jie prieš incidentą uždarė šalimais esantį pėsčiųjų taką.

Pasak priešgaisrinės tarnybos pareigūnų, tebeieškoma po nuolaužomis dar galėjusių likti žmonių. Griūties priežastis kol kas nežinoma.

Kim Seok-sunas nurodė, kad tarp nukentėjusiųjų yra autobuso vairuotojas. Tarnybos kol kas nepranešė išsamesnių detalių apie kitus sužeistuosius ir žuvusiuosius.

Ankstesniame priešgaisrinės tarnybos pranešime nurodoma, kad betono gabalai nuo sugriuvusio pastato nukrito ant autobuso ir dar dviejų keleivinių transporto priemonių. Tačiau vėliau tarnybos pareigūnai, peržiūrėję stebėjimo kamerų medžiagą, pataisė analizę.

Kitame vaizdo įraše iš įvykio vietos matyti, kaip dešimtys gelbėtojų, aprūpintų neštuvais ir laužtuvais, ieškojo gyvų likusių žmonių, kol ekskavatoriai dirbo didžiulėje krūvoje subyrėjusių betono blokų ir sulankstytų plieninių sijų, išsibarsčiusių ir gretimame greitkelyje.