25 metų Cho Ju-binas vadovavo grupei, kuri šantažavo moteris ir mergaites, versdama jas filmuotis ir siųsti seksualinio pobūdžio turinį. Vėliau medžiaga mokamai būdavo skelbiama susirašinėjimo programėlės „Telegram“ pokalbių kanaluose.

Cho Ju-binas, kuris yra baigęs koledžą, grupei vadovavo nuo praėjusių metų gegužės iki šių metų vasario ir šantažavo 74 žmones, kurių 16 buvo nepilnamečiai.

„Kaltinamasis plačiai skleidė piktnaudžiaujamą turinį, kurį sukūrė viliodamas [aukas] ir daugeliui jų grasindamas“, – nurodė Seulo centrinio rajono teismas, kurio nutartį citavo naujienų agentūra „Yonhap“.

Teismas nurodė, kad kaltinamasis padarė „neatitaisomą žalą“, ir atsižvelgdamas į nusikaltimų sunkumą, didelį aukų skaičių bei Cho Ju-bino grupės padarytos žalos mastą nusprendė, kad jis „turės būti ilgam izoliuotas nuo visuomenės“.

40 metų laisvės atėmimo bausmė yra švelnesnė nei įkalinimas iki gyvos galvos, kurio siekė kaltintojai. Ir jie, ir Cho Ju-binas per savaitę gali apskųsti nuosprendį.

Penkiems žmonėms, padėjusiems Cho Ju-binui valdyti šią nusikalstamą gaują, buvo skirtos laisvės atėmimo nuo septynerių iki 15 metų bausmės.

Byla vėl pakurstė nacionalinę diskusiją dėl to, kaip rimtai Pietų Korėjoje vertinami lytiniai nusikaltimai internete.

Nelegalus dalijimasis seksualinio pobūdžio turiniu yra didelė problema šalyje ir praeityje kritikai kaltino valdžią per dideliu atlaidumu tokiems nusikaltimams.

Pernai vyriausybė įkūrė visą parą dirbančią priežiūros komandą nelegaliai medžiagai susekti.

Vienoje didelio dėmesio sulaukusioje byloje popmuzikos žvaigždė Jung Joon-youngas buvo nuteistas už sekso filmavimą ir įrašų platinimą be savo partnerių sutikimo. Jis dabar atlieka penkerių metų įkalinimo bausmę.

Pietų Korėjoje yra buvę demonstracijų dėl viešose vietose, tokiose kaip mokyklos ir tualetai, paslėptų kamerų moterims paslapčia filmuoti.

2018 metais demonstracijoje Seule dalyvavo dešimtys tūkstančių moterų, kurios reikalavo griežtesnių vyriausybės veiksmų šiuo klausimu.