„Situacija yra ypač rimta ir opi, nes apie naujus atvejus praneša visi 17 didžiausių miestų su provincijomis ir itin daug atvejų užfiksuojama visose 25 Seulo rajonuose“, – teigė premjeras Chungas Sye-kyunas.

Penktadienį šalyje buvo patvirtinti 569 per parą užregistruoti užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Dieną prieš tai Pietų Korėjoje naujų COVID-19 atvejų skaičius pasiekė nuo kovo 6 d., kai buvo paskelbtas pirmasis koronaviruso protrūkis už Kinijos ribų, nematytas aukštumas.

Iš visų penktadienį paskelbtų atvejų 525 yra vietiniai užsikrėtimo atvejai. Daugiau nei 64 proc. jų užfiksuoti Seulo mieste, skelbia Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos agentūra.

Vyriausybė skelbia, kad dabar sunkiau susekti naujus atvejus ir kontroliuoti protrūkį, nei per pirmąsias dvi bangas, nes anksčiau didžiausia dalis naujų atvejų sieta su tam tikru konkrečiu židiniu arba atskira teritorija.

Chungas Sye-kyunas perspėjo, kad virusui plintant visoje šalyje ir COVID-19 sergant ir jauniems žmonėms, naujų per parą patvirtinamų atvejų skaičius gali išaugti iki tūkstančio. Tuo atveju ligoninėse ims trūkti vietų COVID-19 pacientams.

Vyriausybė Seule ir aplinkiniuose regionuose šią savaitę vėl įvedė griežtus atstumo laikymosi reikalavimus – apribota restoranų bei naktinio laisvalaikio praleidimo vietų veikla, pamaldos.

Pietų Korėjoje bendras COVID-19 atvejų skaičius siekia 32 887. Nuo pandemijos pradžios šalyje nuo šios ligos mirė 516 žmonių.