Pietų Kinijos jūroje šeštadienį siaučiant taifūnui vienas laivas perlūžo pusiau, o dešimtys jo įgulos narių dingo ir yra ieškomi gelbėtojų, pranešė pareigūnai.

Inžinerijos laivas, buvęs už 160 jūrmylių (296 km) į pietvakarius nuo Honkongo, „buvo reikšmingai apgadintas ir perlūžo į dvi dalis“. Laive buvę 30 įgulos narių evakavosi, pranešė Honkongo vyriausybės aviacijos tarnyba.

Iki 15 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku trys žmonės buvo išgelbėti ir išgabenti į ligoninę, nurodė tarnybos.

Honkongo valdžios paskelbtame dramatiškame vaizdo įraše matyti vienas žmogus, keliamas lynu į sraigtasparnį, taip pat pusiau nugrimzdusio laivo denį daužančios bangos.

Trys rasti įgulos nariai sakė, kad kiti galėjo būti nunešti bangų dar prieš atskrendant pirmajam sraigtasparniui, nurodoma vyriausybės pranešime.

Taifūnas „Chaba“, anksčiau susiformavęs virš Pietų Kinijos jūros centrinės dalies, šeštadienį pasiekė sausumą Kinijos pietinėje Guangdongo provincijoje.

Gelbėtojai Honkonge buvo informuoti apie šį incidentą 7 val. 25 min vietos (2 val. 25 min. Lietuvos) laiku ir rado avarijos ištiktą laivą netoli „Chaba“ centro. Gelbėtojams teko dirbti siaučiant smarkiai audrai, netoli jūroje įrengtų vėjo jėgainių platformų, todėl ši operacija buvo „dar sudėtingesnė ir pavojingesnė“.

Laivo vietoje vėjo greitis siekė 144 km per valandą, o bangų aukštis – 10 metrų.

Vyriausybės aviacijos tarnyba surengė du lėktuvų ir keturis sraigtasparnių skrydžius. Žemyninės Kinijos tarnybos pasiuntė į nelaimė vietą gelbėjimo laivą.

Gelbėtojai sakė „dėl didelio dingusių žmonių skaičiaus“ išplėsiantys paieškų teritoriją ir tęsiantys operaciją iki nakties, jeigu leis orai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją