Fudziano provincijoje, esančioje netoli Kinijos rytinės pakrantės, dėl nuošliaužų sugriuvus dviem pastatams, žuvo aštuoni žmonės, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi Upingo apygardos informacijos biuru.

Dar penki žmonės žuvo, o trys dingo be žinios, Junano provincijoje, esančioje už maždaug 1 200 km pietvakarių Kinijoje, sakoma valstybinio transliuotojo CCTV pranešime.

Valdžios institucijos pranešė, kad penktadienį Guangsi regione esančioje Sinčengo gyvenvietėje potvynio vanduo nusinešė tris vaikus. Du žuvo, o vienas liko gyvas.

Audra apgadino kelius, tiltus, telekomunikacijų ir elektros įrenginius Junano Čiubėjaus apskrityje, esančioje maždaug už 130 km į šiaurę nuo sienos su Vietnamu.

Stiprus lietus prasidėjo ketvirtadienio vakarą Upingo apskrityje, esančioje maždaug už 210 km nuo pakrantėje įsikūrusio Siameno.

Internete paskelbtame vaizdo įraše matyti purvinu vandeniu užlietos gatvės ir iš dalies nuplauti kai kurie keliai.

Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad audra padarė žalos pasėliams, nutraukė elektros tiekimą ir sugriovė 39 namus apskrityje. Evakuota daugiau kaip 1 600 žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją