Pajūrio valstija, garsėjanti savo palmėmis apaugusiais švariais paplūdimiais ir arbatmedžių plantacijomis, kasmet būna veikiama musoninių liūčių, tačiau šį sezoną lietūs buvo ypač smarkūs.

Visoje šalyje šiemet dėl musoninių liūčių sukeltų potvynių žuvo daugiau kaip 700 žmonių. Praėjusiais metais aukų buvo apie 1 200.

Keraloje po dviejų dienų nepaliaujamo lietaus į gelbėjimo operacijas buvo pasiųsta kariuomenė. Tarnyboms taip pat teko atidaryti 24 užtvankas, kad nutekėtų vandens perteklius.

Apie 20 000 žmonių buvo perkelta į 260 laikinų stovyklų. Tuo metu Munaro kalnų miestelyje įstrigo 57 turistai, iš jų 24 – užsieniečiai.

Pirmą kartą per pastaruosius 26 metus buvo atidarytas viena iš penkių sklendžių didelėje užtvankoje kalnuotame Idukio rajone.

„Iki šiol buvo atidarytos 24 užtvankos. Ši situacija – beprecedentė ir byloja, kokia rimta yra padėtis, – teigė Keralos vyriausiasis ministras Pinarayi Vijayanas. – Žmonės, gyvenantys žemiau šių užtvankų, turi būti ypač atsargūs.“

Remiantis oficialiais duomenimis, Keraloje pernai apsilankė daugiau kaip milijonas turistų.

Keralos, kurioje gyvena 33 milijonai žmonių, vyriausybė įvedė draudimą Idukio rajone važinėti sunkvežimiams ir turistų transporto priemonėms.

Musoninės liūtys, paprastai besitęsiančios nuo birželio iki rugsėjo, šiais metais valstijoje pasiglemžė 70 gyvybių ir padarė milijonais JAV dolerių vertinamos žalos pasėliams.