Per įkaitų išlaisvinimo operaciją pietinės Helmando provincijos Kadžaki rajone buvo nukauta 18 ginkluotų ekstremistų, sakoma išplatintame pranešime.

Jame pabrėžiama, kad kai kuriems išlaisvintiems civiliams prireikė medikų pagalbos.

Tuo tarpu Afganistano gynybos ministras Tariqas Shahas Bahrami, kalbėdamas per vieną ceremoniją Kabule, pareiškė, jog Afganistano vyriausybė ketina artimiausiu metu paskelbti antras paliaubas su islamistų judėjimu Talibanu.

„Vienašališkos paliaubos bus paskelbtos ketinant pradėti taikos derybas. Vyriausybės politika yra siekti taikos proceso, taigi paskelbsime kitą ugnies nutraukimo ratą. Pasitelkdami dabartinę diplomatiją, ketiname pasiekti nuolatinę ir stabilią taiką“, – nurodė T. Sh. Bahrami.

Jis priminė, kad šalyje lieka mažiau kaip trys mėnesiai iki parlamento rinkimų ir patikino, jog kariuomenė pasirengusi užtikrinti balsavimo saugumą.

„Turime dvi užduotis: užtikrinti šio svarbaus nacionalinio proceso saugumą ir dalyvauti balsavime, kadangi visi piliečiai turi teisę rinkti savo atstovus parlamente“, – pridūrė ministras.

Birželį Afganistano vyriausybė per šventąjį Ramadano mėnesį pirmą kartą paskelbė apie paliaubas su talibais. Talibanas laikėsi šių paliaubų tris dienas, o vėliau vėl ėmėsi karinių veiksmų.