63-ejų vairuotojas žuvo, kai, bandant nuo kelio patraukti nuvirtusį medį, ant jo užvirto dar vienas medis. Nelaimė įvyko netoli Rošė miestelio. Žuvusiajam bandęs padėti vyras taip pat buvo sužeistas.

Elektros tinklų operatorės „Enedis“ teigimu, dėl snygio ir nuvirtusių elektros perdavimo linijų elektros tiekimas nutrauktas maždaug 300 000 namų Dromo, Izero, Ronos ir Ardešo departamentuose bei kai kuriuose Liono ir Grenoblio rajonuose.

„Tai išskirtinė situacija – stipriai sninga tik vienoje konkrečioje teritorijoje, todėl elektros tiekimo linijoms buvo padaryta didelė žala“, – sakė atstovas Robinas Devogelaere.

„Buvo išvartyti medžiai, šakos, kurias buvo prislėgęs sniegas, įšalo į ledą ir sukėlė trumpų jungimų“, – teigė jis, informavęs, kad neišvažiuojami keliai dar labiau apsunkino elektros tinklų komandų užduotį pasiekti ir pakeisti pažeistus kabelius.

Aukštesnėse vietovėse netoli Alpių per mažiau nei 24 val. iškrito iki 30 cm sniego. Liono oro uoste, pranešta, iškrito 15 cm kritulių.

Daugelyje apsnigtų kelių palikti automobiliai ir sunkvežimiai, o patys keliai uždaryti. Valdžios institucijos paragino gyventojus vengti neišvažiuojamų kelių.

Traukinių operatorius SNCF pranešė, kad dėl medžių, užkritusių ant bėgių, tarnyba iki penktadienio popietės buvo priversta stabdyti tris pagrindines traukinių linijas netoli Liono ir Grenoblio.

Ketvirtadienį pareigūnai sustabdė sunkvežimių eismą, kad būtų išvengta spūsčių intensyviai naudojamuose keliuose, bet vėliau penktadienį suvaržymai turėtų būti atšaukti.

Keliuose rajonuose dar nevažinėja mokykliniai autobusai.