Ciklonas „Gaja“, kurio vėjų greitis siekė 120 km per val., penktadienį pasiekęs pakrantę praūžė virš Tamil Nadu valstijos. Sekmadienį pareigūnai vertina galingos audros padarytą žalą.

Vėjas išvertė tūkstančius medžių, sugriovė namų. Šimtai tūkstančių gyventojų buvo priversti pasitraukti į laikinas prieglaudas.

„Kol kas dėl ciklono yra žuvę 20 vyrų, 11 moterų ir du vaikai“, – sakė valstijos nelaimių valdymo agentūros pareigūnas, kuris prašė jo pavardės neminėti, nes neturėjo įgaliojimų kalbėtis su žiniasklaida.

„Šiuo metu 177,5 tūkst. žmonių apgyvendinti 351 stovykloje. Tūkstančiai medžių išversta su šaknimis, labai smarkiai nukentėjo galvijai“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

Valstijos vyriausiasis ministras Edappadi Palaniswami, kuris paskelbė apie 14 tūkst. dolerių (12,3 tūkst. eurų) kompensacijas kiekvienos aukos šeimai, sakė, kad dauguma žmonių žuvo per potvynius, sugriuvus namams ar nutrenkti elektros.

Aiškėjant stichinės nelaimės mastui, šimtai darbuotojų taiso kelius ir elektros tiekimo linijas.

Karinio jūrų laivyno sraigtasparnis ir du laivai prisidėjo prie pagalbos teikimo valstijai, pranešė vietos vyriausybė.

Indijos meteorologijos departamentas paskelbė, kad žemo slėgio sritis šeštadienį nuslinko į vakarus, į kaimyninę Keralos valstiją ir į Arabijos jūrą.

„Gaja“ yra antra didelė audra, pastarosiomis savaitėmis pasiekusi Indijos rytinę pakrantę. Spalio mėnesį Odišos valstijoje siautė ciklonas „Titli“, nusinešęs mažiausiai dvi gyvybes.

Pietų Indijoje nuo balandžio iki gruodžio reguliariai siaučia audros. Pernai per cikloną „Ockhi“ Tamil Nadu ir Keralos valstijose žuvo beveik 250 žmonių.