Nikolajus Aleksejevas, organizavęs daug nesankcionuotų gėjų paradų Maskvoje, turės sumokėti 5 tūkstančių rublių (445 litų) pagal naują regioninį įstatymą, draudžiantį homoseksualizmo ir pedofilijos propagandą tarp nepilnamečių, sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Priimdamas tokį pirmą sprendimą teisėjas atvėrė "Pandoros skrynią", sakė N.Aleksejevas ir pridūrė, kad ketina pateikti apeliaciją ir apskųsti nutartį Konstituciniame bei Europos žmogaus teisių teismuose.

"Manau, kad į tai bus pažiūrėta labai nepalankiai ir tai parodys, koks absurdas vyksta Sankt Peterburge XXI amžiuje", - sakė nuteistasis.

Teisininko išsilavinimą turintis 34-erių N.Aleksejevas buvo sulaikytas, kai protestavo prie miesto rotušės iškėlęs plakatą su užrašu: "Homoseksualumas - ne iškrypimas. Iškrypimas - ledo ritulys ant žolės ir baletas ant ledo", kuriame cituojama garsi sovietų laikų rusų aktorė Faina Ranevskaja.

N.Aleksejevas sakė, kad buvo apkaltintas propagandos skleidimu tarp nepilnamečių, nors šalia nebuvo vaikų, o milicija surinko parodymus iš netoliese esančiame parke buvusių žmonių, kurie net nematė jo plakato.

Pagal naujai priimtą įstatymą kaltinimai buvo pateikti dar keliems gėjų teisių gynėjams, tačiau N.Aleksejevas tapo pirmuoju, kuriam buvo paskirta nuobauda.

Naujasis dokumentas homoseksualumo propagavimą prilygina pedofilijai, nors homoseksualumas Rusijoje dekriminalizuotas 1993 metais, o pedofilija tebėra baudžiamasis nusikaltimas.

Antrojo pagal dydį Rusijos miesto Sankt Peterburgo gubernatorius Georgijus Poltavčenka šį regioninį įstatymą pasirašė kovo mėnesį, kai jį priėmė vietos įstatymų leidimo susirinkimas.