Rusijos laikraštis „Izvestija“ citavo Kremliaus pareigūną: „Kryptis nepasikeitė, speciali karinė operacija tęsiasi, ji tęsiasi, kad galėtume pasiekti savo tikslus. Tačiau mes ne kartą pakartojome, kad esame atviri deryboms, kad pasiektume savo tikslus“.

Vis dėlto D. Peskovas pridūrė, kad artimiausiu metu nemato perspektyvų deryboms su Vakarais dėl jos „priešiško“ požiūrio į Rusiją.

„Dialogui reikia dviejų pusių. Kadangi Vakarai dabar laikosi labai labai priešiškos pozicijos mūsų atžvilgiu, mažai tikėtina, kad artimiausiu metu atsiras kokia nors tokia perspektyva“, - pridūrė jis.

Rusija anksčiau yra sakiusi, kad yra pasirengusi derėtis, šią savaitę taip pat ne kartą buvo užsiminta apie dialogo galimybę.

Antradienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Maskva yra atvira deryboms su Vakarais, tačiau JAV tokį pareiškimą atmetė kaip „postringavimą“.

S. Lavrovas ketvirtadienį grįžo prie šio klausimo ir „Izvestijai“ pasakė: „Mes nebėgsime. Jei bus konkrečių rimtų pasiūlymų, esame pasirengę juos apsvarstyti“.

Jis pridūrė: „Kai gausime kažkokį signalą, būsime pasirengę tai apsvarstyti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)