„Perversmas baigėsi“, - sakė G.Diendere žurnalistams praėjus kelioms valandoms po to, kai laikinasis prezidentas, kurį generolas buvo nušalinęs, sugrįžo į savo postą.

„Šis perversmas buvo didžiausia klaida, - pripažino jis. - Žinojome, kad žmonės tam nepritaria. Todėl atsitraukėme.“

G.Diendere vadovauja įtakingam Prezidento apsaugos pulkui (RSP), dalyvavusiam perversme.

Kai šaliai vadovavo ilgametis lyderis Blaise'as Compaore, kuris pernai spalį buvo nuverstas per sukilimą, G.Diendere buvo ginkluotųjų pajėgų štabo vadas.

Generolas su žurnalistais kalbėjo po Vagadugu įvykusios ceremonijos, per kurią valdžios įgaliojimai buvo grąžinti laikinajai administracijai, vadovaujamai prezidento Michelio Kafando, kuris buvo nuverstas rugsėjo 17 dieną.

Laikinajai administracijai pavesta vadovauti šiai skurdžiai Sahelio regiono valstybei iki prezidento ir parlamento rinkimų, kurių pirmasis turas numatytas spalio 11 dieną.

Pučas tebuvo „laiko ir išteklių švaistymas... be to, žuvo žmonių – tai taip pat pripažįstu“, - sakė G.Diendere, vilkėjęs gelsvai žalios spalvos RSP uniformą.

Deryboms dėl krizės užbaigimo vadovavo tarpininkai iš Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS).

„RSP sugrįžo į kareivines, atsitraukė iš visų užimtų pozicijų. Ginklai dar negrąžinti, bet tai bus padaryta artimiausiomis dienomis“, - sakė G.Diendere.