S. Niinistö apžiūrėjo kruvinų Rusijos atakų prieš civilius gyventojus vietas Borodiankos ir Bučos priemiesčiuose, pranešė Suomijos transliuotojas „Yle“. Borodiankoje prezidentui kaip sveikinimo dovana buvo įteiktas meno kūrinys, pagamintas iš rusiškos amunicijos dėžės dangčio.

Borodiankoje ir Bučoje įvykdyti žiaurumai „neturi likti nenubausti“, vėliau tviteryje parašė S. Niinistö. „Esu labai sužavėtas Ukrainos žmonių, karių ir civilių, drąsos ir ryžto“, – pridūrė jis.

Kyjive S. Niinistö kalbėjosi su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Be kitų temų, jiedu aptarė galimybę pasiųsti Ukrainai pažangius kovinius tankus „Leopard 2“.

Suomija yra vienintelė NATO nepriklausanti šalis, turinti Vokietijoje pagamintų tankų, per spaudos konferenciją sakė S. Niinistö. Jis taip pat pabrėžė, kad Suomija turi ilgą sieną su Rusija ir į tai reikia atsižvelgti svarstant ginklų siuntas.

Suomija, kaip ir jos kaimynė Švedija, pateikė paraišką įstoti į NATO, bet abi dar nėra priimtos į karinį Aljansą.

S. Niinistö sakė norėjęs apsilankyti Ukrainoje ir pareikšti, kad jo šalis teikia nenutrūkstamą paramą. Neseniai Suomija paskelbė, kad papildomai suteiks Ukrainai maždaug 400 mln. dolerių vertės karinės technikos, įskaitant sunkiąją artileriją ir amuniciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją