Vienas naujienų agentūros AFP korespondentas iš įvykio vietos sukilėlių kontroliuojamame Sarmados mieste, esančiame netoli Turkijos sienos, sakė, kad nuo sprogimo sugriuvo du pastatai.

Sekmadienio rytą gelbėtojai buldozeriu valė nuolaužas ir bandė išlaisvinti po griuvėsiais įstrigusius žmones, nurodė tas korespondentas.

Padėtį šalyje stebinčios nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė, kad aukų skaičius gali didėti, nes dar dešimtys žmonių tebėra dingę.

„Sprogimas nugriaudėjo ginklų sandėlyje gyvenamajame pastate Sarmadoje“, – nurodė SOHR vadovas.

Vis dėlto šio incidento priežastis kol kas nėra aiški, pridūrė R. Abdel Rahmanas.

AFP korespondentas pasakojo matęs, kaip vienas gelbėtojas nešė nejudantį mažo vaiko kūną iki greitosios pagalbos automobilio.

Už krūvos nuolaužų buvo matyti per gaisrą po sprogimo apdegęs pajuodęs pastatas.

Vienas civilinės gynybos šaltinis AFP sakė, kad tarp žuvusiųjų yra moterų ir vaikų.

Tačiau gelbėtojams pavyko iš po griuvėsių ištraukti „penkis žmones, kurie tebėra gyvi“, nurodė tas šaltinis.

Didžiąją Idlibo dalį kontroliuoja sukilėliai ir džihadistai, vaodvaujami „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS), tačiau šioje teritorijoje esama ir džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kuopelių.

Damasko režimas kontroliuoja nedidelę teritoriją pietrytinėje Idlibo dalyje.

Pastaraisiais mėnesiais provinciją sukrėtė ištisa virtinė sprogdinimų ir nužudymų; daugiausia taikomasi į sukilėlių pareigūnus ir kovotojus.

Už kai kurias atakas atsakomybę prisiima IS, tačiau daugumą jų įvykdo tarpusavyje kovojančios kitos grupuotės.

Pastarosiomis dienomis režimo pajėgos vis aktyviau bombarduoja pietų Idlibą, o į netoliese jo esančias savo kontroliuojamas teritorijas buvo atsiųsta daugiau karių.

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas perspėjo, kad vyriausybės pajėgos ketina susigrąžinti Idlibą, po to, kai jo pajėgoms, kurias remia Rusija, atgavo kitų šalies teritorijų, anksčiau užimtų sukilėlių, kontrolę.

Idlibo provincijoje gyvena apie 2,5 mln. žmonių, o pusei jų dėl besitęsiančių kovų teko palikti savo namus.

Nuo 2011 metų, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, šalyje žuvo daugiau kaip 350 tūkst., nurodo nevyriausybinė organizacija SOHR.