Sirijos vyriausybės ir Rusijos pajėgų lėktuvai nuo balandžio pabaigos bombarduoja šį džihadistų kontroliuojamą Idlibo regioną, nepaisydamos prieš kelis mėnesius sudaryto paliaubų susitarimo.

Per pastarąją operaciją žuvo septyni civiliai gyventojai, įskaitant tris vaikus Džisr aš Šugūro mieste, nurodė SOHR, renkanti informaciją iš savo šaltinių tinklo Sirijoje.

Trys civiliai žuvo per smūgį ligoninei, dar keturi – kitose miesto vietose“, – sakė nevyriausybinės organizacijos vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Savanoriai gelbėtojai, vadinami Baltaisiais šalmais, sakė, kad raketos lėkė į ligoninę ir Džisr aš Šugūro gyvenamuosius rajonus.

Pasak vieno gydytojo, per bombardavimą buvo sugadinti ligoninės generatoriai, todėl sužeistieji buvo perkelti į gydyti į kitą ligoninę.

„Neturime daugiau generatorių, kad ligoninė galėtų dirbti. Tai buvo vienintelis (generatorius) Džisr aš Šugūrui ir kaimyninėms gyvenvietėms“, – naujienų agentūrai AFP sakė Bassamas al Khattabas.

Naujienų agentūros AFP korespondentas matė tris sugadintus generatorius ir vieną griuvėsiais užverstą greitosios pagalbos automobilį.

Maždaug 3 mln. gyventojų turintį Idlibą nuo sausio kontroliuoja aljansas „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS), vadovaujamas buvusio teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinio šioje šalyje.

Tačiau šiame rajone veikia ir kitų džihadistų bei sukilėlių grupių.

SOHR duomenimis, nuo balandžio pabaigos per Damasko ir Rusijos pajėgų aviacijos smūgius Sirijos šiaurės vakaruose žuvo daugiau nei 550 civilių gyventojų.

Nepaisant praėjusį rugsėjį Rusijos ir sukilėlius palaikančios Turkijos sudaryto susitarimo, regione per antskrydžius nukentėjo 25 sveikatos apsaugos įstaigos, nurodė Jungtinės Tautos.

Per karą Sirijoje nuo 2011 metų žuvo daugiau nei 370 tūkst. žmonių, dar milijonai neteko namų.