Įtarimų, kad Rusijoje kuriamas tokio tipo ginklas, kilo dar 2015-aisais. Kaip tik tada per Rusijos televiziją neva atsitiktinai buvo parodyta, kaip šios šalies generolas aiškinasi šių ginklų schemas.

Per televiziją tąsyk buvo pademonstruota bepiločio povandeninio laivo „Status-6“ (pagal NATO standartus – „Kanyon“) schema. Laivo veikimo spindulys iš tiesų siekia maždaug 10 tūkst. km, o greitis – 185 km/h.

Dronai iš tokio laivo galėtų būti paleidžiami automatiškai, o ne pasitelkus torpedų įrangą.

Anot „Times“ publikacijos, daugelis mano, kad tokio tipo karinės technikos schema Rusijos televizijos eteryje atsidūrė ne atsitiktinai, o vykdant Rusijoje sukurtą dezinformacijos programą, kurios tikslas šiuo atveju – įbauginti Jungtines Valstijas.

Vis dėlto, kaip matyti iš žiniasklaidon patekusios galutinai neparengtos Pentagono ataskaitos, Jungtinių Valstijų gynybos ministerija į šią grėsmę nutarė pažvelgti rimtai. Pentagonas neneigia, kad dokumentas, kuriame apie tai kalbama, autentiškas, tačiau užsimena, kad iki planuoto paviešinimo vasario mėnesį į jį galėjo būtį įtraukta šiokių tokių pataisų.

Informacijos apie Rusijos povandeninius dronus nėra daug, tačiau 2016 metais Rusijos atstovas patvirtino, kad Sankt Peterburge iš tiesų dirbama prie torpedas paleisti galinčių bepiločių povandeninių laivų projektų.

Negalutinėje Pentagono ataskaitoje, be kita ko, nurodoma, kad Vašingtonas turi duoti Maskvai aiškiai suprasti, jog net ribotas branduolinio ginklo panaudojimas gali sukelti nepamatuojamas ir pražūtingas pasekmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (420)