Penktadienį buvo paskelbta, kad Rusijos centrinė rinkimų komisija 11,4 proc. opozicijos politiko Ilja Jašino surinktų rinkėjų parašų pripažino negaliojančiais, ir tai viršija leistiną 10 proc. ribą. Maskvos rinkimų komisijos vadovas Valentinas Gorbunovas savo ruožtu tvirtino, kad komisijų darbuotojai tiek opozicijos, tiek provyriausybinių kandidatų dokumentuose rado daugiau, nei leidžiama, negaliojančių parašų.

Maždaug 2 000 žmonių susirinko į gatves protestuoti prieš rinkimų komisijos sprendimą diskvalifikuoti keletą nepriklausomų kandidatų. Protestuotojai teigė, kad tokiu būdu komisija siekė nepriklausomus kandidatus tiesiog pašalinti iš rinkimų varžybų.

Protestuotojai skandavo prieš šalies vyriausybę nukreiptus šūkius. Kai kurie jų buvo skirti konkrečiai prezidentui Vladimirui Putinui.

Policijos pareigūnai pradžioje nusprendė nesikišti į protestą ir įsitraukė tik vėliau. Vienas opozicijos kandidatas buvo sulaikytas, kai į protestą dar tik ėjo – pakeliui. Policija ėmėsi vaikyti susirinkusius, kai dauguma demonstrantų jau buvo išsivaikščioję, bet opozicijos lyderiai paragino likusius dalyvius per naktį tęsti sėdimąjį protestą prie rinkimų komisijos biuro.