„Visoje provincijoje policijos komandos suėmė 945 įstatymų pažeidėjus ir piktadarius“, – sakoma pareigūnų pranešime žiniasklaidai ir priduriama, kad per smurtą, kilusį po I. Khano sulaikymo antradienį, 130 pareigūnų buvo sužeisti.

Buvęs Pakistano premjeras trečiadienį stos prieš specialų teismą sostinės policijos būstinėje, kad atsakytų į kaltinimus korupcija.

I. Khanas buvo sulaikytas jau kelis mėnesius Pakistane tvyrant politinei krizei ir įtakingiems kariškiams įspėjus buvusį tarptautinį kriketo žaidėją nereikšti nepagrįstų įtarimų, kad aukšto rango karininkas dalyvavo sąmoksle jį nužudyti.

Kai kurie protestuotojai liejo pasipiktinimą kariuomene, padegę korpuso vado rezidenciją Lahore ir apsiautę įėjimą į armijos generalinę būstinę Ravalpindžio mieste.

Nuo pat Pakistano susikūrimo 1947 m. šalies politikai ne kartą buvo areštuoti ir įkalinti, tačiau tik nedaugelis jų metė tiesioginį iššūkį kariuomenei, surengusiai mažiausiai tris perversmus ir valdančiai daugiau nei tris dešimtmečius.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad per policijos ir I. Khano šalininkų susirėmimus žuvo du žmonės.

Trečiadienį Pakistano sostinėje buvo daugybė saugumo pareigūnų, ypač prie pastato, kuriame laukiama specialiojo teismo. Valdžia nurodė visoje šalyje uždaryti mokyklas ir toliau ribojo prieigą prie feisbuko ir tviterio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją