Privačioje Maxo ligoninėje Delyje lapkričio 30 dieną gimęs berniukas buvo pripažintas mirusiu vos po kelių valandų, kai negyva gimė jo sesytė dvynė.

Dvynukų senelis Praveenas Malikas CNN sakė, kad gydytojai iš pradžių pranešė, kad naujagimio būklė yra kritiška, bet po dviejų valandų oficialiai pripažino, kad jis mirė, rašo news.com.au.

Teigiama, kad tėvai jau vyko į krematoriumą, kai viename iš maišų su kūdikių palaikais pastebėjo „kažkokius judesius“.

„Kai atvėrėme maišą, pastebėjome, kad berniukas kvėpuoja. Mane ištiko šokas. Negalėjau patikėti savo akimis“, - pasakojo P. Malikas.

Jie skubiai nugabeno naujagimį į artimiausią ligoninę, kur medikai jiems pranešė, kad berniukas tebėra gyvas.

Pirmosios ligoninės pranešime tvirtinama, kad naujagimis „buvo perduotas tėvams be jokių gyvybės ženklų“.

„Kol vyksta ekspertų grupės tyrimas, kuriame dalyvauja ir Indijos medikų asociacijos kviestiniai specialistai, nusprendėme atleisti du šios ligoninės gydytojus“, - teigiama pranešime.

Tačiau ligoninė pridūrė, kad sprendimas atleisti medikus iš darbo neturi būti interpretuojamas kaip kaltės pripažinimas.

„Norime paaiškinti, kad šis veiksmas neturėtų iš anksto reikšti, kad ekspertų grupė nustatys kokias nors klaidas, ir turi būti interpretuojamas tik kaip mūsų įsipareigojimas teikti kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas“, – sakė ligoninės atstovai.

Pranešama, kad naujagimis šiuo metu yra gydomas Delio naujagimių centre ir yra kritinės būklės.

„Jam prijungtas ventiliavimo, maitinimo ir kiti aparatai. Šiuo metu stengiamės palaikyti jo gyvybines funkcijas, bet jo būklė yra labai rimta“, - sakė daktaras Sandeepas Gupta iš minėto centro.

Šeima nėra tikra, ar mažylis išgyvens, tačiau ji neketina su juo grįžti į Maxo ligoninę.

„Daugiau nenorime, kad mūsų kūdikis būtų gydomas Maxo ligoninėje. Nepasitikime jos gydytojais. Jie mus išdavė“, - sakė P. Malikas.

Šiuo metu atliekamas šio incidento tyrimas ir pirmadienį jau buvo apklausti keturi medikai, dirbę komandoje, kuri pripažino naujagimį mirusiu.

Pasak policijos, apklausos tikslas buvo išsiaiškinti konkrečias kiekvieno komandos nario pareigas ir atkurti įvykių grandinę, kuri lėmė, kad naujagimis per klaidą buvo paskelbtas mirusiu, rašė „The Times of India“.

Pareigūnai taip pat tiria sprendimą suleisti vaikui tris injekcijas, kurios kainavo 35 tūkst. rupijų (598 eurus) ir turėjo padidinti jo šansus išgyventi.

Be to, berniuko tėvas tvirtina, kad ligoninė prašė jų susimokėti už tai, kad naujagimis laikomas inkubatoriuje, nors tuo metu, kai jie sprendė, ar palikti berniuką inkubatoriuje, jis jau buvo pripažintas mirusiu.

Anot pranešimų, policijos šaltiniai nurodė, kad jei šie įtarimai pasitvirtins, ligoninė gali būti nubausta už pinigų prievartavimą.

Delio sveikatos ministras Satyendaras Jainas sekmadienį pareiškė, kad jei reikės, prieš šią ligoninę bus imtasi griežtų veiksmų ir jos licencija bus panaikinta.