Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus (TRK) organizacijos gydytojas, dirbantis netoli Mosulo esančiame Irbilio mieste, Didžiosios Britanijos transliuotojui BBC patvirtino informaciją apie šį incidentą.

Jis teigė, kad vienuolikmečiui berniukui atsirado rimtų kvėpavimo takų ir odos problemų, be to, buvo sužalotas ir vos mėnesio kūdikis.

TRK gydytojo teigimu, kokia medžiaga buvo panaudota per išpuolį, kol kas neaišku, bet šis incidentas traktuojamas kaip cheminė ataka.

Panašu, kad gyventojai buvo sužaloti per dvi atskiras atakas. Jų metu iš minosvaidžių buvo apšaudyti rytinėje Mosulo dalyje esantys namai, o nukentėjusieji skundėsi užuodę dvokiančią cheminę medžiagą.

Simptomai, kuriais skundžiasi nukentėjusieji, leidžia spėti, kad prieš juose buvo panaudota „pūslėjimą sukelianti cheminė medžiaga", sakė Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) Artimųjų Rytų padalinio direktorius Robertas Mardinis. Tarp simptomų buvo vėmimas, kosulys, pūslių atsiradimas, akių paraudimas ir kt.

Tarptautinė teisė draudžia naudoti cheminius ginklus, priminė R. Mardinis.

Kol kas nežinoma, kas surengė šią ataką, bet atrodo, kad ugnis atskriejo iš vakarinės Mosulo dalies, kurią tebekontroliuoja vadinamoji „Islamo vasltybė".

Jau kurį laiką įtariama, kad IS savo valdomose teritorijose Irake ir Sirijoje gamina ir naudoja primityvius cheminius ginklus.