Generolas Leonas Mushale šalies rytuose esančiame Gomos mieste reporteriams sakė, kad dar 25 sukilėliai buvo sučiupti arba pasidavė ir kad dar šeši kariai buvo sužeisti.

Susirėmimai sausio 31-ąją ir vasario 20–22 dienomis vyko rytinėje KDR dalyje, netoli sienos su Uganda, nurodė armija.

L. Mushale, kuris vadovauja karinėms operacijoms Šiaurės Kivu provincijoje, sakė, kad kai kurie sukilėliai pabėgo į Ugandą, o kiti – į Ruandą.

M23 yra daugiausia etninių tutsių sukilėlių grupuotė.

Ji 2012 metais sukilo prieš KDR ir sako, kad vyriausybė nesilaikė 2009-aisiais pasirašyto taikos susitarimo.

2013-aisiais grupuotė buvo nugalėta, šimtai jos kovotojų pabėgo, bet šių metų sausį šalies vyriausybė ir daugybė liudininkų pranešė, kad buvę M23 sukilėliai buvo pastebėti Šiaurės Kivu kaime Ručuru ir kad jie kirto sieną iš kaimyninės Ugandos.

Grupuotė vis dar kelia grėsmę taikai ir saugumui Kongo DR rytuose, nurodo Jungtinių Tautų taikos palaikymo misija MONUSCO, kuri taip pat sako gavusi „daug ženklų“, kad buvusių kovotojų liko.

Išteklių turtingame Kongo Demokratinės Respublikos rytų regione beveik du dešimtmečius vyko brutalus pilietinis konfliktas, kurio metu kaimyninės valstybės rėmė sukilėlių grupes, o siaubo apimti civiliai dėl klajojančių ginkluotų grupuočių ėmė masiškai bėgti.