Nuo 2022 metų vasario iki 2023 metų sausio mėnesio dėl karo veiksmų žuvo mažiausiai 438 vaikai, o 842 buvo sužeisti, pranešė organizacijos Vokietijos padalinys Kelne. Dėl išsibarsčiusių nesprogusių sprogmenų ir minų vaikams kyla papildomas pavojus.

Daugeliui šeimų taip pat reikia pagalbos dėl to, kad 2022 metų vasario 24 dieną prasidėjus Rusijos invazijai buvo sugriauta infrastruktūra. Apie 3,3 mln. vaikų ir jaunuolių Ukrainoje reikia skubios humanitarinės pagalbos, o apie 16 mln. žmonių neturi saugaus vandens ir tinkamų sanitarinių sąlygų, pranešė organizacija.

„Negalime leisti, kad Ukrainos vaikai ir jaunimas taptų prarastąja karta“, – sakė Vokietijos UNICEF pirmininkas Georgas Grafas Waldersee. Fondas nuo karo pradžios išplėtė savo humanitarinės pagalbos operacijas Ukrainoje.

Be to, kad keliems milijonams žmonių buvo suteikta galimybė gauti švaraus vandens ir sveikatos priežiūros paslaugų, vaikams ir jaunimui buvo suteiktos švietimo galimybės ir psichosocialinė parama. Vokietija iki šiol tam skyrė 103 mln. eurų paramos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją