Lėktuvas, kuriuo naktį iš Toronto į Lisaboną skrido 291 keleivis ir 13 įgulos narių, jau buvo pasirengęs avariniam nusileidimui Atlanto vandenyne, tačiau 5 val. 46 min. vietos laiku (7 val. 46 min. Lietuvos laiku) sugebėjo pasiekti Terseiros salos Lažeso oro uostą, "Reuters" pranešė Portugalijos civilinės aviacijos agentūros atstovas spaudai Paulo Lagarto.

Azorų salos yra devynių Portugalijai priklausančių salų grupė, esanti už maždaug 1450 kilometrų nuo žemyninės Portugalijos.

Salos ligoninės atstovo spaudai teigimu, nelaimės metu buvo lengvai sužeisti devyni žmonės. Be to, į ligoninę buvo nugabenta viena portugalė lūžusia kelio girnele bei dar viena su stuburo slankstelio trauma. Nė vienas šių sužeidimų nelaikomas rimtu. Leidžiantis lėktuvui sprogo kelios padangos bei sulūžo lėktuvo šasi.

Dviejų kompanijos "Rolls-Royce" variklių varomas orlaivis "Airbus A330-200", likus maždaug 20 minučių iki nusileidimo dispečeriams pranešė, kad netekęs kuro tikriausiai bus priverstas leistis ant vandens. Pasak Oro uosto direktoriaus Jose Angeja (Žoze Anžežos) , įtariama, kad lėktuve sugedo kuro sistema.