JAV prezidentas George`as W.Bushas (Džordžas V.Bušas), susitikęs su Japonijos premjeru Junichiro Koizumi (Džiuničiru Koidzumiu), įsijautė į rokenrolo dvasią. Pasitelkdamas vienos Elvio Presley (Elvio Preslio) dainos pavadinimą, klausinėti pasiruošusiems žurnalistams jis tarė: "Nebūkite žiaurūs ("Don't Be Cruel"), turėkite tai galvoje".

G.W.Bushas, kuris kartu su J.Koizumi penktadienį turi apsilankyti Greislande - velionio E.Presley namuose Memfyje, teigė, kad per susitikimą su Japonijos premjeru padovanojo jam seną patefoną.

J.Koizumi sakė, kad pirmoji daina, kurios jis paklausys senamadišku patefonu, tinkamu tik 45 apsisukimų per minutę greičiu grojamoms plokštelėms, bus E.Presley kūrinys "I Want You, I Need You, I Love You".

Kai abu lyderiai pakalbėjo įvairiais klausimais, pradedant Šiaurės Korėjos raketų programa ir baigiant JAV bei Japonijos aljanso svarba, J.Koizumi užbaigė spaudos konferenciją, netikėtai prabildamas angliškai.

"Dėkoju Amerikos žmonėms už švelnią meilę", - sakė jis, perfrazuodamas E.Presley dainos "Love Me Tender" pavadinimą.

JAV žiniasklaidos atstovai daugiausia klausinėjo apie ketvirtadienį priimtą JAV Aukščiausiojo Teismo sprendimą, jog G.W.Busho Gvantanamo bazės kariniai tribunolai yra neteisėti.

Kaip pažymėjo vienas diplomatas, spaudos konferencija "prasidėjo nuo "Don't Be Cruel", baigėsi "Love Me Tender", o per vidurį įsiterpė ''Jailhouse Rock" ("Kalėjimo namų rokas")".

Per vakarienę G.W.Bushas palygino J.Koizumi su 1970 metais Baltuosiuose rūmuose apsilankiusiu garsiuoju svečiu.

"Kai ir jūs, jis turėjo puikius plaukus. Kaip ir jūs, jis dainuodavo viešumoje. Kaip ir jumis, juo buvo žavimasi toli nuo tėvynės esančiose šalyse. Tas žmogus buvo Elvis", - sakė G.W.Bushas.