Ukrainos kariškių atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad pastarąją parą per susirėmimus karo zonoje, kurioje gyvena daugiausia rusakalbiai, žuvo vienas karys ir dar šeši buvo sužeisti.

Separatistų atstovas, vadinamosios Donecko liaudies respublikos gynybos viceministras Eduardas Basurinas, savo ruožtu apkaltino Ukrainos kariškius praėjusią naktį per artilerijos apšaudymą nužudžius civilį Horlivkos mieste, esančiame už maždaug 25 km į šiaurės rytus nuo sukilėlių de facto sostinės Donecko.

Ukrainos kariuomenė ketvirtadienį pranešė apie intensyviausią tankų ir raketų ugnį nuo vasario, kai konflikto šalys Minske pasirašė paliaubų susitarimą, kuris jau nekart buvo pažeistas.

Provakarietiškos Kijevo pajėgos šią savaitę kaunasi su separatistais dėl strategiškai svarbaus greitkelio, jungiančio vyriausybės kontroliuojamą pietrytinį Mariupolio uostamiestį ir šiauriau esantį Donecką, kontrolės.

Didžiąją dalį kelio šiuo metu prižiūri Kijevui pavaldūs daliniai. Jei separatistai perimtų jo kontrolę, tai tikriausiai leistų jiems paspartinti stringančią Mariupolio užėmimo operaciją.

Beveik pusę milijono gyventojų turintis Mariupolio uostamiestis yra vakariniame demilitarizuotos zonos, kuri nėra aiškiai apibrėžta, pakraštyje.