Per gyvūnų teisių gynėjus piktinantį „Džalikatu“ („Monetų ryšulėlio“) festivalį Tamil Nadu valstijoje serenčiais išpuošti buliai išleidžiami iš aptvarų, o vyrai stengiasi pagriebti juos už kuprų ir ragų, kad laimėtų tokius prizus kaip motoroleriai ir buitinė technika.

Kritikai sako, kad prieš kovas buliams girdomas alkoholis, o į snukius metami aitriųjų paprikų milteliai, kad jie įnirštų. Organizatoriai tvirtina, kad su gyvuliais nesielgiama blogai.

Pirmąją Madurajaus mieste vykstančio festivalio dieną dalyvavo beveik 500 bulių ir maždaug tiek pat „tramdytojų“, sakė šiame mieste dirbantis vyriausybės pareigūnas S. Natarajanas.

„Vakar buvo sužeisti 49 žmonės. Devyni buvo nuvežti į ligoninę dėl nedidelių sužeidimų“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

Trečiadienį kovose dalyvaus beveik dvigubai daugiau bulių ir žmonių, pridūrė S. Natarajanas.

Ankstesniais metais buliai yra mirtinai subadę dalyvių.

Pareikalavus gyvūnų teisių gynėjams Indijos Aukščiausiasis Teismas 2016 metais uždraudė „Džalikatu“, bet Tamil Nadu valstija tvirtina, kad šis festivalis yra labai svarbi jos kultūros ir tapatybės dalis.

Valstijos sostinėje Čenajuje ir kituose miestuose augant įtampai, šalies premjeras Narendra Modi paskelbė įsakymą, kuriuo leido rengti šį šimtmečių senumo festivalį.