Kaip pranešė naujienų agentūra „Xinhua“, gaisras kilo pirmadienio popietę gamykloje Anjango mieste Henano provincijoje.

Valstybinė žiniasklaida teigė, kad gelbėjimo tarnybos pirmą kartą gavo pranešimą apie gaisrą 16 val. 22 min. vietos (10 val. 22 min. Lietuvos) laiku įmonėje „Kaixinda Trading Co. Ltd.“

„Gavęs pavojaus signalą, savivaldybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos padalinys nedelsdamas išsiuntė pajėgas į įvykio vietą“, – pranešė valstybinė televizija CCTV.

„Viešojo saugumo, greitojo reagavimo pajėgos, savivaldybės administracija ir elektros tiekimo padaliniai tuo pačiu metu skubėjo į įvykio vietą, kad atliktų neatidėliotinus tvarkymo ir gelbėjimo darbus“, – teigiama pranešime ir priduriama, kad gaisras buvo užgesintas apie 23 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku.

Valstybinė žiniasklaida pasidalijo filmuota medžiaga iš įvykio vietos, kurioje matomi tiršti juodų dūmų kamuoliai iš gaisro, o su liepsnomis kovoja mažiausiai du gaisriniai automobiliai.

Kitame vaizdo įraše matomas apanglėjęs pastato korpusas po to, kai gaisras buvo užgesintas.

Be žuvusiųjų, du žmonės buvo išsiųsti į ligoninę su nekėlusiais pavojaus gyvybei sužeidimais, pranešė valstybinis laikraštis „People's Daily“.

Valdžia teigė, kad dėl gaisro sukėlimo buvo sulaikyti įtariamieji, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Gaisro priežastis nenurodyta.

Kinijoje nelaimingų atsitikimų pramonėje pasitaiko dažnai dėl silpnų saugos standartų ir korupcijos tarp pareigūnų, kuriems pavesta užtikrinti jų laikymąsi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją