„Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincijos“ (ISWAP) kovotojai vėlyvą trečiadienio vakarą surengė pasalą Nigerijos kariams Auno kaime, nuo Borno valstijos sostinės Madugurio nutolusiame per 25 kilometrus, tegiė šaltiniai.

„Per ataką buvo nužudyti keturi kariai, dar septyni buvo sužeisti“, – sakė pirmasis šaltinis.
Kitas šaltinis patvirtino šią informaciją.

„Teroristai išlindo iš krūmynų už nugaros, o ne iš greitkelio pusės, kaip įprastai, ir taip užklupo karius nepasiruošusius“, – sakė informaciją patvirtinę antrasis šaltinis.

Džihadistai po susirėmimo su Nigerijos pajėgomis pajudėjo į kaimą, kur pradėjo plėšti ir deginti parduotuves, o tada pasišalino.

Kol kas neaišku, ar per susirėmimą nukentėjo džihadistai.

ISWAP 2016 m. atskilo nuo kitos islamistų grupuotės „Boko Haram“. Nuo 2018 m. vidurio ISWAP vis dažniau puldinėja karius Nigerijoje.

Grupuotė taip pat grobia vairuotojus netikruose patikros postuose Borno valstijoje, puola saugumo personalą, prieš džihadistus kariaujančius kovotojus ir krikščionis.

Auno kaimas yra netoli 120 km ilgio greitkelio, jungiančio Maidugurį ir Damaturu, kaimyninės Jobės valstijos sostinę, kurioje džihadistai taip pat rengia išpuolius.

Praeitą savaitę per džihadistų išpuolį netoli esančioje Džakanos karinėje bazėje žuvo keturi kariai, dar 11 buvo sužeista.

Per ilgiau nei dešimtmetį trunkantį konfliktą su džihadistais Nigerijoje žuvo mažiausiai 35 tūkst. žmonių, dar daugmaž 2 mln. buvo priversti bėgti iš savo namų.

Džihadistai taip pat persimetė į kaimyninį Nigerį, Čadą ir Kamerūną, o tai paskatino regiono valstybes suformuoti karinę koaliciją kovai su islamistais.