Senatoriai siekė sumažinti milijardieriaus D. Trumpo populiarumą po to, kai šis laimėjo trijose iš keturių rinkimų apygardų.

T. Cruzas ir M. Rubio kalbėjo apie oponento verslą, asmeninį turtą, „netikrą“ jo vardu pasivadinusį universitetą, Demokratų partijai skirtas aukas ir politinių žinių stoką.

„Žinot, kur dabar būtų D. Trumpas, jei nebūtų paveldėjęs 200 milijonų? Manhatane pardavinėtų laikrodžius“, – sakė M. Rubio, taip pat įgėlęs oponentui dėl to, kad šis savo statybų projektams atlikti samdo užsieniečius.

„Aš samdau dešimtis tūkstančių žmonių. Tu nesamdai nieko“, – atšovė D. Trumpas.

D. Trumpas išlieka ypač populiarus, nepaisant jo kontroversiškų komentarų apie milijonų neteisėtų migrantų deportavimą ir draudimą musulmonams atvykti į JAV.

D. Trumpas: siena tarp JAV ir Meksikos bus dar aukštesnė

D. Trumpas, pretenduojantis tapti Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus, žada, kad siena, kurią jis planuoja pastatyti JAV ir Meksikos pasienyje, bus dar aukštesnė dėl jam užgaulių šios šalies eksprezidento žodžių.

Turtuolis tai pareiškė ketvirtadienį per nacionalinius respublikonų debatus Hjustone (Teksaso valstija).

„Ši siena dabar bus 10-čia pėdų (3 metrai) aukštesnė“, – pranešė D. Trumpas, komentuodamas neseniai nuskambėjusį buvusio Meksikos prezidento Vicente Foxo Quesados pareiškimą, kuriame planas statyti sieną buvo kritikuojamas respublikonui užgauliais žodžiais.

Anksčiau D. Trumpas sakė, kad 12 metrų aukščio sienos tikrai pakaks. Milijardierius padidino ir galimą šio projekto realizavimo kainą. „Jeigu aš statysiu šią sieną, ji atsieis 10-12 milijardų dolerių“, – patikino jis per debatus Hjustone ir vėl pažadėjo išieškoti šias lėšas iš Meksikos. Anksčiau milijardierius teigė, kad užtvarai statyti užtektų ir 8 milijardų dolerių.

Pasak D. Trumpo, ši siena turėtų sustabdyti nelegalių imigrantų į JAV srautą. Jis ne kartą buvo kritikuojamas už šią idėją, taip pat ir popiežiaus Pranciškaus šį mėnesį.

Šie debatai – paskutiniai respublikonams prieš vadinamąjį kovo 1-osios superantradienį. Tą dieną paaiškės, už ką atiduos savo balsus maždaug 600 nacionalinio suvažiavimo delegatų. Kad taptų oficialiu Respublikonų partijos kandidatu į JAV prezidento postą, pretendentas turi užsitikrinti 1237 delegatų iš 2472 suvažiavimo dalyvių paramą.