Helmando provincijos policijos viršininkas sakė, kad buvęs talibų vadas žuvo per NATO antskrydį. Praėjusį mėnesį paaiškėjo, kad M. A. Raufas prisiekė ištikimybę IS po to, kai susipyko su Talibanu.

Genties vyresnieji Šiaurės Helmande nurodė, kad automobilis, kuriame buvo iki šešių žmonių, buvo sunaikintas, šiam kertant dykumą. Pranešama, kad transporto priemonė buvo pakrauta amunicijos ir sprogo. Afganistano žvalgybos tarnyba patvirtino, kad per ataką žuvo M. A. Raufas. Tuo metu NATO pranešė įvykdžiusi antskrydį.

BBC korespondentas Kabule teigia, kad tai pirmoji patvirtinta NATO ir Afganistano pajėgų oro ataka pagal naujus įgaliojimus po to, kai 2014 m. pabaigoje karinis blokas atitraukė savo karius iš Kabulo.

Per šią ataką taip pat žuvo M. A. Raufo svainis ir keturi pakistaniečiai.

M. A. Raufas, praleidęs šešerius metus Gvatanamo įlankoje po to, kai 2001 m. buvo sulaikytas JAV karinių pajėgų, susipyko su musulmoniško judėjimo Talibano lyderiu Mullah Omaru.

M. A. Raufas iškeitė baltą Talibano vėliavą į IS juodąją ir verbavo šios grupuotės šalininkus Helmande. Vėliau kovotojas tapo Afganistano IS lyderio pavaduotoju.