„Sekretorius Austinas paragino nedelsiant paskelbti paliaubas Ukrainoje ir pabrėžė, kaip svarbu palaikyti ryšio linijas“, – sakoma Pentagono pranešime.

JAV Gynybos departamentas nepateikė jokių kitų detalių apie pokalbio turinį. Ankstesnis Pentagono vadovo ir Rusijos gynybos ministro pokalbis įvyko vasario 18 dieną, likus šešioms dienoms iki Maskvos pajėgų įsiveržimo į Ukrainą.

Ukrainos ir Rusijos pajėgos įnirtingai gaunasi palei ilgą frontą Rytų ir Pietų Ukrainoje, bet Pentagonas mano, kad Rusija keliomis savaitėmis atsilieka nuo savo „specialiosios karinės operacijos“ grafiko.

Tačiau Maskva kol kas nerodė jokių ženklų norinti atsitraukti. Vakarų žvalgyba mano, kad Rusija siekia užimti didelę teritoriją nuo rytinio Donbaso regiono palei Juodąją jūrą iki pat Moldovos.

JAV ir Rusijos ministrų pokalbis įvyko Suomijai ir Švedijai pastarosiomis dienomis išreiškus pageidavimą įstoti į NATO. Šios Šiaurės šalys ilgą laiką vengė jungtis prie karinių blokų, bet padėtis iš pagrindų Rusijai vasario pabaigoje užpuolus Ukrainą, kuri nėra NATO narė

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją